Kommissionen for miljø og energi

ICC's Globale Miljø- og Energi Kommission

Vores indflydelse
Kommissionen for Miljø og Energi arbejder for at fremme bæredygtig, inklusiv og ansvarlig forretningsførelse i overensstemmelse med FNS mål for bæredygtig udvikling (SDG'erne), målsætningerne fra Parisaftalen og Kunming-Montreal Global Biodiversitetsrammen (GBF).

Med mere end 400 repræsentanter er Kommissionen forpligtet til at bidrage til international politikudformning og lede den globale debat om udviklingen af sammenhængende politiske rammer, løsninger og værktøjer, der muliggør og skalerer forbedret ambition og handling og letter overgangen til en bæredygtig, nettoneutral og naturpositiv økonomi.

ICC's observatørstatus ved FN's Generalforsamling, sammen med vores rolle som det officielle erhvervs- og industri fokuspunkt for FN's rammekonvention om klimaændringer (UNFCCC), samt vores aktive rolle inden for FN's konvention om biologisk mangfoldighed (CBD), placerer Kommissionen som en betroet rådgiver for både den offentlige og private sektor, i stand til at levere værdifuld erhvervsinput på det højeste niveau af internationale forhandlinger.

Vores dagsorden og målsætninger

3 nøglemålsætninger

1. Gøre klimaindsats til alles ansvar
Føre erhvervslivets engagement i implementeringen af Parisaftalen og abeidje for og forme et forudsigeligt, klart og effektivt internationalt klimaregulerings- og politisk miljø.

2. Gøre handel til gavn for mennesker og planet
Drive erhvervslivets handling og engagement for at hjælpe med at katalysere fremskridt mod at opnå målene i Parisaftalen og fremme international handel ved at opmuntre og støtte bestræbelser på at accelerere og skalere løsninger for at integrere bæredygtighed i den globale forsyningskæde, udnytte handel som et værktøj til dekarbonisering og fremme retfærdig og bæredygtig økonomisk vækst.

3. Gøre indsatsen for miljøet til alles ansvar
Føre og støtte erhvervslivets engagement og handling for at forbedre miljømæssig bæredygtighed og det kollektive ansvar for at bevare naturressourcer og beskytte globale økosystemer for at understøtte sundhed og velvære, både nu og i fremtiden.

Nøgleprojekter for 2024

1. Kanalisere erhvervslivets ekspertise ind i kritiske UNFCCC-forhandlinger forud for og under COP29.

2. Føre erhvervslivets engagement i nøgleinternationale processer for at lette harmoniseringen og effektiv udformning af mekanismer for kulstofprissætning (i samarbejde med ICC's Globale Skattekommision).

3. Pilotere og yderligere udvikle ICC's Principper for Bæredygtig Handel (i samarbejde med ICC's Globale Bankkommission).

4. Levere erhvervsindsigter for at understøtte udviklingen af en effektiv og arbejdsdygtig international traktat for at begrænse plastforurening.

Tværgående projekter for 2024

1. Konkurrence. Forme en markant ændring i antitrustpolitik for at muliggøre væsentligt industrielt samarbejde for at møde globale klima- og bæredygtighedsmål – med fokus på nøglejurisdiktioner i Europa, LatAm, Nordamerika og LatAm.

2. SMV'er. Opbygge/udvikle en holistisk portefølje af engagement fokuseret på små virksomheders behov – omfattende ICC's SME Champions Network, privat sektors ekspertise og udviklingen af praktisk vejledning for at muliggøre adgang til finansiering, effektiv digitalisering og ambitiøs klimaindsats

3. Handel og investering. Føre den globale debat om potentielle handelspolitikreformer for at møde globale bæredygtighedsmål, herunder inden for cirkulær økonomi.

4. Beskatning. Støtte erhvervslivet i at navigere forholdet mellem skat, bæredygtighedspolitik og "ESG"-rapportering – inklusive udviklingen af en ny rapport om skattens rolle i implementeringen af FN's mål for bæredygtig udvikling.

5. Immaterielle rettigheder. Informere løbende FN-forhandlinger for at omkalibrere eksisterende juridiske rammer, der styrer forholdet mellem videnskabelig forskning, innovation og bevarelse af biodiversitet.

6. Markedsføring og reklame. Fremme adoptionen af eksisterende ICC-rammer, guides og principper for at opbygge tillid til virksomheders bæredygtighedsanprisninger – herunder gennem frigivelsen af et nyt uddannelsesmodul om ICC's ramme for ansvarlig miljømæssig markedsføringskommunikation.

Kontakt info@iccdanmark.dk hvis du vil vide mere om det internationale og nationale arbejde i kommissionen.